Η συνέντευξη Τύπου για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών

Ημερομηνία:  10 Μαρτίου 2018 Συγγραφέας: 
Κατηγορία:  Χάντμπολ
Η συνέντευξη Τύπου για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γλυφάδας η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 16oυ Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου, με την συμμετοχή των σωματείων Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ΑΣΕ Δούκα και Αερωπός Έδεσσας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, οι προπονητές Γιώργος Ζαραβίνας, Στέλιος Σεϊρεκίδης, Δήμος Σαμαράς, Γιάννης Πηλαλίδης, καθώς και οι αθλητές Κώστας Τσιλιμπάρης, Θόδωρος Πετρίδης, Γιώργος Μπάρμπας και Παναγιώτης Τζουβάρας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

Γιώργος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας): «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος του χάντμπολ. Συνεχίζουμε έτσι μία παράδοση που ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια στην πόλη μας, αναφορικά με τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών αγώνων. Καλωσορίζουμε τις ομάδες και τους αθλητές. Προσωπικά δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της ομάδας της Έδεσσας, που έρχεται από πιο μακριά. Και σε προηγούμενες αθλητικές συναντήσεις που φιλοξενήσαμε, πάντα υπήρχε η ανησυχία για τεταμένη ατμόσφαιρα. Αντιθέτως, εμείς θεωρούμε ότι και πάλι όλα θα πάνε καλά και οι αγώνες θα γίνουν μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και με πολλές οικογένειες στο γήπεδο. Μου έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον πολλών οικογενειών, που θέλουν να έρθουν πιο κοντά στο άθλημα και ελπίζω αυτό το Final Four, από την πόλη μας, να συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του χάντμπολ στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε την ΟΧΕ για την τιμή της συνεργασίας και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του δήμου μας, Περικλή Δορκοφίκη για τις πρωτοβουλίες του. Είμαστε στη διάθεση του αθλήματος και θα είναι χαρά μας να συνεχίσουμε την ιστορία των διεθνών διοργανώσεων του αθλήματος, που ξεκίνησε το 1981 από το ίδιο γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε κέντρο αθλητικών γεγονότων».

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Καλωσορίζουμε τους τέσσερις φιναλίστ του Κυπέλλου. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του γηπέδου. Επιστρέφουμε σε ένα ιστορικό γήπεδο για το άθλημά μας, καθώς εκεί διεξήχθη το 1981 η Bαλκανιάδα νέων. Στο ίδιο γήπεδο, στο πλαίσιο του Final Four θα βρεθούν όλοι οι παλιοί αθλητές μετά από τόσα χρόνια. Αναφορικά με τη διοργάνωση περιμένω να δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια, ο φίλαθλος κόσμος να ευχαριστηθεί τους αγώνες και να δουν όλοι την ομορφιά του αθλήματος μας. Ευχαριστούμε τη δημόσια τηλεόραση για την τηλεοπτική κάλυψη, καθώς και τους χορηγούς που στέκονται στο πλευρό μας, τον αντιδήμαρχο κ. Δορκοφίκη, τους υπαλλήλους του σταδίου που κόπιασαν για να ετοιμάσουν τον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τον μηχανισμό της Ομοσπονδίας που εργάστηκε για να είναι όλα έτοιμα. Θέλω να φύγουμε γεμάτοι από χαντμπολικές εμπειρίες το βράδυ της Κυριακής και ελπίζουμε να συνεργαστούμε εκ νέου στο εγγύς μέλλον με το δήμο Γλυφάδας».
Αν τον ανησυχεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Εμείς δεν παίρνουμε αποφάσεις με βάση την τρέχουσα ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Επιλέξαμε να γίνει ο τελικός στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, πριν γίνουν όλα αυτά. Ωστόσο επειδή είμαστε προσεκτικοί, αποφασίσαμε να μην εκδώσουμε εισιτήρια στους ημιτελικούς για ευνόητους λόγους και να υπάρχει στις κερκίδες ειδικό χαντμπολικό κοινό. Θεωρώ ότι οι ελάχιστες προσκλήσεις που πήραν οι ομάδες δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα, όπως τονίστηκε άλλωστε και στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης».

Περικλής Δορκοφίκης (Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας): «Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ για την τιμή να διεξαχθεί στη Γλυφάδα το Final Four. Εύχομαι στους αθλητές να έχουν την υγεία τους και να έχουν καλή επιτυχία. Γνωρίζω ότι το άγχος και η πίεση είναι κομμάτι για τις ομάδες πριν από τέτοιους αγώνες, όμως γι’ αυτά τα παιχνίδια προετοιμάζονται οι προπονητές και οι αθλητές. Εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος. Ως δήμος Γλυφάδας θέλουμε να φιλοξενούμε διοργανώσεις, θέλουμε το κοινό της Γλυφάδας να βλέπει στην πόλη του πρότυπα. Ευχαριστώ με τη σειρά μου το προσωπικό και το επιτελείο του Δήμου για τη στήριξη».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Μία ακόμη διοργάνωση, μία ακόμη πόλη. Δε σταματάμε ποτέ. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, αλλά και τον Περικλή Δορκοφίκη για την τιμή. Γυρίζοντας όλη την Ελλάδα, υπάρχουν στιγμές που καταλήγεις εκεί που ξεκίνησες. Αυτό ισχύει για την περίπτωση της Γλυφάδας. Το γήπεδο μεταμορφώθηκε, δουλέψαμε πολύ με τον δήμο για να γίνει αυτό. Ανέβασα μία φωτογραφία με τους ανθρώπους που δούλευαν μέσα στο γήπεδο και ήταν συγκινημένοι επειδή είχαν αγωνιστεί εκεί το 1981. Έχουμε πολλά όνειρα για τη Γλυφάδα, καθώς η περιοχή δε σημαίνει μόνο χάντμπολ σάλας, αλλά και μπιτς χάντμπολ. Από Δευτέρα θα έχουμε πολλά να πούμε. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος».

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες και τον Δήμο της Γλυφάδας για την φιλοξενία να γίνει εδώ στην πόλη ένα Final Four. Είναι ένα γήπεδο το οποίο είναι αρεστό στις ομάδες και θα πάνε όλα καλά.
Στα αγωνιστικά, συμμετέχουν τέσσερις ομάδες, όλες έχουν τις πιθανότητες για την κατάκτηση. Στον πρώτο ημιτελικό που είμαστε εμείς με τον ΠΑΟΚ, έχουμε απέναντι μας μια ιστορική ομάδα, όσο θέλει να προκριθεί στον τελικό το ίδιο θέλουμε και εμείς.
Έχουμε δώσει και οι δύο δύσκολα παιχνίδια για να φτάσουμε εδώ. Σαν Ολυμπιακός που είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχουμε σε Final Four θέλουμε να βάλουμε το όνομα του συλλόγου στις κατακτήσεις των τίτλων».
Για το αν υπάρχει σημείο υπέροχής της μιας ή της άλλης ομάδας και που θα κριθεί ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ είπε: «Η ιστορία όλων των Final Four έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτα τα παιχνίδια. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες πιο ιστορικές πιο έτοιμες, αλλά όλες ξεκινάνε με τις ίδιες πιθανότητες.
Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και εμείς και κάθε ομάδα που θέλει να φτάσει στον τελικό. Σίγουρα έχουμε θετικά και αρνητικά και οι δύο ομάδες και πιστεύω θα κριθεί ο ημιτελικός στην λεπτομέρεια. Όποιος κρατήσει το σχέδιο του από ξεκίνημα του αγώνα έως το τέλος θα είναι και ο νικητής».

Κώστας Τσιλιμπάρης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ όλους τους διοργανωτές, έχει δημιουργηθεί μια ιδανική εγκατάσταση για το Final Four. Αντιλαμβανόμαστε ότι σαν πρώτη συμμετοχή σε Final Four είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους παίκτες να εκπροσωπήσουμε τον σύλλογο στην προσπάθεια να πάρει έναν τίτλο και είμαστε έτοιμοι από καιρό. Πιστεύω πως θα δείξουμε το πάθος μας μέσα στο γήπεδο ώστε να πάρουμε πρώτα την πρόκριση στον τελικό και μετά το κύπελλο».

Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Είναι πρόκληση το ότι βρισκόμαστε ξανά εδώ. Έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες. Θα πρέπει να είμαστε ποιοτικά λίγο καλύτεροι σε όλους τους τομείς»
Σε ερώτηση για το πώς θα καλυφθεί το κενό του τραυματία Θοδωρή Πετρίδη, απάντησε: «Η απώλεια του αρχηγού είναι βασική για εμάς. Είναι μοχλός της επίθεσης. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό να καλύψουν το κενό».
Αναφορικά με το ποια ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: «Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι ανάλογες με τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Υπάρχουν εκπλήξεις και όλες οι ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες. Και οι δύο ομάδες μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Εμείς για να κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε καλοί σε όλους τους τομείς. Να έχουμε συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Εκεί επικεντρώσαμε και τη δουλειά μας στο γήπεδο».

Θοδωρής Πετριδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Στόχος ήταν από την αρχή το νταμπλ και παραμένει. Ήρθαμε σε έναν θεσμό και αντιμετωπίζουμε τον πρώτο της βαθμολογίας. Θέλω και εύχομαι να είμαστε τόσο καλοί όσο για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό. Εύχομαι να είναι ένα Final Four χωρίς τραυματισμούς».

Δήμος Σαμαράς (βοηθός προπονητή Δούκα): «Ο προπονητής Κώστας Μπούνας απουσιάζει λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την πλευρά μας τον Δήμο Γλυφάδας και όλους τους φορείς που δούλεψαν για να υλοποιηθεί η διοργάνωση. Ελπίζουμε να διεξαχθούν όλα ομαλά, να μην υπάρχουν τραυματισμοί για τους αθλητές και να γίνουν αγώνες διαφήμιση για το άθλημα. Έχουμε μάθει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο πρώτος αγώνας είναι κόντρα στον Αερωπό. Μακάρι να είμαστε η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο»

Γιώργος Μπάρμπας (τερματοφύλακας Δούκα): «Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και καλή επιτυχία στις ομάδες. Στον δεύτερο ημιτελικό αντιμετωπίζουμε τον Αερωπό που έχει δείξει ότι είναι μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα μας στηρίζεται στον ενθουσιασμό και θέλουμε να βγάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία στο γήπεδο και να είμαστε οι νικητές στον ημιτελικό και την Κυριακή να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού Έδεσσας): «Εμείς σαν Αερωπός είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε μια τέτοια διοργάνωση και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για πρόκριση στον τελικό και θέλουμε να το καταφέρουμε ώστε να γράψουμε την δική μας ιστορία σαν σύλλογος».

Παναγιώτης Τζουβάρας (πλέι μέικερ Αερωπού): «Θεωρούμαστε το αουτσάιντερ της διοργάνωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να προκριθούμε στον τελικό της διοργάνωσης».

Το πρόγραμμα

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
1ος ημιτελικός: 17:15 Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (ΕΡΤ3)
2ος ημιτελικός: 19:30 ΑΣΕ Δούκα- Αερωπός Έδεσσας (ΕΡΤ3)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
Τελικός: 19:30 (ΕΡΤ3)

Social Media

 Facebook

 Twitter

 Youtube

 Instagram

Web Stories

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Μια ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας αθλητών, ομοσπονδιών και εραστών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree