Η συνέντευξη Τύπου των δύο φιναλίστ του κυπέλλου

Ημερομηνία:  15 Απριλίου 2021 Συγγραφέας: 
Κατηγορία:  Βόλεϊ
Η συνέντευξη Τύπου των δύο φιναλίστ του κυπέλλου

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι δύο αποστολές, δόθηκε το πρώτο ανεπίσημο σερβίς στο φετινό τελικό του Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ του ΑΟ Θήρας και του ΠΑΟΚ (16/4, 20:00, ΕΡΤ3).



Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, οι προπονητές (Τάκης Φλώρος, Κώστας Παπαδόπουλος) και οι αρχηγοί (Λίτσα Μερτέκη, Κέντρα Ντάλκε) των δύο φιναλίστ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ συνεχάρη τις δύο φιναλίστ, ευχαρίστησε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο θεσμό και γενικότερα για την προσπάθεια που κατέβαλλαν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη αγωνιστική περίοδο, ενώ τόσο οι προπονητές όσο και οι αρχηγοί των δύο ομάδων αφού εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι θα αγωνιστούν σε ένα ακόμη παιχνίδι και δη στον τελικό.
 
Σε λίγο θα δημοσιευτεί και το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου.


Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Γιώργος Καραμπέτσος (πρόεδρος ΕΟΠΕ):

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σας καλωσορίζω στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών και εύχομαι αυτή να είναι αν όχι η τελευταία μία από τις τελευταίες εκδηλώσεις που κάνουμε μέσω διαδικτύου και σύντομα να μπορούμε να βρεθούμε όλοι από κοντά.

Θέλω να συγχαρώ τον ΑΟ Θήρας και τον ΠΑΟΚ τους δύο φιναλίστ του φετινού τελικού, που διεκδικούν το πρώτο τους τίτλο στο θεσμό.

Είμαι σίγουρος ότι οι αθλήτριες των δύο ομάδων θα δικαιώσουν τις προσδοκίες μας παρουσιάζοντας εξαιρετικό θέαμα το οποίο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλη η φίλαθλη Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ηλιούπολης και προσωπικά τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Θέμη Γιαννόπουλου για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή του τελικού.

Δοθείσης της ευκαιρίας όμως θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν τόσο στο πρωτάθλημα της βόλεϊ λιγκ γυναικών, όσο και στο Κύπελλο για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

Η πανδημία έχει αφήσει το αποτύπωμα της σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά οι ομάδες μας απέδειξαν πως όταν υπάρχει θέληση, διάθεση και αγάπη για το άθλημα μας μπορούν να ξεπεραστούν τα περισσότερα προβλήματα. Κι αυτό είναι που με κάνει να αισιοδοξώ για την επόμενη μέρα γιατί μόνο με τη συνεργασία, τη σύμπνοια και το ομαδικό πνεύμα μπορούμε να προχωρήσουμε.

Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

Κώστας Παπαδόπουλος (προπονητής ΑΟ Θήρας)

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε στον τελικό του Κυπέλλου, της μοναδικής διοργάνωσης που καταφέραμε να τη φτάσουμε ως το τέλος λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε καλά και να πάρουμε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του ΑΟΘ. Ειδικά έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες η δίψα είναι πιο μεγάλη σε όλους μας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν προσπαθήσει να γίνει ένας τελικός και υποσχόμαστε από την πλευρά μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα».

-Παίξατε με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και σαφέσταα είχατε πιο δύσκολη η διαδρομή σας. Θεωρείται ότι αυτό είναι ένα συν για την ομάδα σας;

«Νομίζω ότι για το θεσμό του Κυπέλλου είναι σημαντικά όλα τα ματς… Θεωρώ ότι εμείς μέσα από τα παιχνίδια διορθώσαμε πράγματα παίξαμε καλύτερα κι έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα. Σίγουρα είναι ένα εφόδιο, αλλά μιλάμε για έναν τελικό κι εκεί δεν μετράει το τι έχει συμβεί πιο πριν».

-Ψυχολογικά το ότι έχετε αποκλείσει τους δύο αιώνιους σας δίνει ώθηση;

«Προφανώς είναι δύο σημαντικές προκρίσεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Είναι κι αυτό ένα επιστέγασμα της προσπάθειας που γίνεται. Απλά όποιος φτάνει στον τελικό είναι αποφασισμένος για να πάρει το Κύπελλο και δεν έχει σημασία ποιον αντιμετώπισε πριν. Η δική μας διαροδή γινόταν όλι και πιο δύσκολη αλλά ανταποκριθήκαμε».

Ψυχολογικά είστε έτοιμοι; Υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα;

«Αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά και δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αγωνιστικά».

Που θα κριθεί ο τελικός;

«Ειναι άκαιρο να λέμε κλισέ του στιλ θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο. Κι οι δυο το θέλουν, κι οι δύο έχουν έχουν συν και πλην κι αυτός που θα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του άλλου θα έχει το πλεονέκτημα».

Πιστεύετε ότι αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα θα μπορούσε να φτάσει ως το τέλος και σε αυτόν το θεσμό;

«Ολα αυτά είναι υποθετικά… Στην αρχή της σεζόν είχαμε υψηλούς στόχους και είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε στον τελικό. Φανταζόμασταν ότι τέτοια εποχή θα παλεύαμε και για το πρωτάθλημα αλλά ελπίζω ότι με όλα όσα έχουν γίνει φέτος να είμαστε που έτοιμοι και έμπειροι για την επόμενη χρονιά».

Ένα ολόκληρο νησί περιμένει με αγωνία αυτό το παιχνίδι; Εσείς έχετε αντιληφθεί ως ομάδα αυτήν την προσμονή;

«Ακόμη και σ αυτή τη σεζόν που δεν είχαμε την τύχη να έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο του ΑΟΘ, που ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για τον σύλλογο, η καθημερινότητα μας στο νησί μας το επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο. Κι εμείς θέλουμε το Κύπέλλο για να το αφιερώσουμε στον κόσμο».

Υπάρχει άγχος;

«Αγχος υπάρχει όσο πρέπει λόγω της σημασίας του αγώνα. Φτάνοντας στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς, με την έννοια ότι ήταν ένα σκωτσέζικο ντους του στιλ ‘παίζουμε δεν παίζουμε’, έχουμε πει ότι θέλουμε να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας σε αυτό το θεσμό. Κι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ένα ακόμη ματς (από τη στιγμή ήταν τόσο λίγα) και θέλουμε να το απολαύσουμε».

Οι πιθανότητες ποιες είναι;

«Είναι μοιρασμένες… Κι οι δύο είχαν κοινούς στόχους, έχουν δομηθεί για να φτάσουν ψηλά και δίκαια είναι στον τελικό… Δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί».
 
Τάκης Φλώρος (προπονητής ΠΑΟΚ)

«Είναι ο πρώτος τελικός για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει μεγάλη ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ Αυτό που έχει πετύχει είναι ένα βολεϊκό θαύμα. Πριν τέσσερα χρόνια ήταν στο τοπικό αλλά με την ανάληψη της ομάδας από τον κ. Κώστα Αμοιρίδη το τμήμα έφτασε στη μεγάλη κατηγορία και αύριο θα διεκδικήσει έναν τίτλο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και σίγουρα μας χαροποιεί.

Αν και είμαστε στο τέλος της χρονιάς πρέπει να πούμε ότι έχουμε ξεκινήσει και έχουμε σταματήσει τρεις φορές φέτος. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μεγάλα ματς. Έχουμε όμως καλή ομάδα με ποιότητα και σίγουρα θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τη νίκη».

Αν υπάρχει άγχος πριν τον τελικό:

«Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τις αθλήτριες. Το άγχος είναι κάτι που εγώ δεν το αποδέχομαι. Έχουμε πίεση γιατί χωρίς αυτή δεν μπορείς να δημιουργήσεις. Είναι δημιουργικό άγχος και θα μας βοηθήσει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να κυνηγάει τίτλους:

«Ο ΠΑΟΚ όπως και κάποιοι άλλοι σύλλογοι ή θα έχουν ένα τμήμα που θα πρωταγωνιστεί ή δεν θα πρέπει να το έχει. Γι'αυτό και έγινε τόσο γρήγορα η άνοδος των κατηγοριών στο γυναικείο βόλεϊ. Για την διεκδίκηση τίτλων».

Για την ψυχολογία της ομάδας και αν υπάρχουν απουσίες:

«Απουσίες δεν έχουμε. Ψυχολογία έχουμε καλή γιατί είμαστε στον τελικό. Γι'αυτό παίζαμε, για να διεκδικήσουμε κάτι στο τέλος».

Για το αν υπάρχει φαβορί:

«Την τελευταία φορά που έπαιξα τελικό ήταν το 2009 με τον Παναθηναϊκό και τότε είχα πει ότι ήμασταν φαβορί. Τώρα δεν μπορώ να πω το ίδιο. Όπως ξαναείπα ήταν μία δύσκολη χρονιά και αντικειμενικά θα είναι ανοιχτός ο τελικός».

Για την επιστροφή του σε τελικό κυπέλλου:

«Είναι ο τέταρτος τελικός της καριέρας μου και θέλω πολύ να το πάρουμε. Είμαι ΠΑΟΚτζής, είμαι από την Τούμπα και έχω συνδέσει το όνομά μου με τον σύλλογο. Θέλω πολύ έναν τίτλο».

Για την απώλεια του Νότη Λίτσα:

«Ήταν τεράστια απώλεια και ένα μεγάλο σοκ. Με τον Νότη ήμουν φίλος από το 1972. Επί 15 χρόνια κάθε μέρα πίναμε κάθε μεσημέρι καφέ παρέα και μιλούσαμε. Ήταν μεγάλο πλήγμα»
 

Κέντρα Ντάλκε (ΑΟ Θήρας)

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία που μας επέτρεψε να παίξουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες Υπήρχαν πολλές προκλήσεις μέσα στη σεζόν για όλες τις ομάδες και νιώθουμε τυχεχές που είμαστε μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού».

Για τον κόσμο της Σαντορίνης:

«Από την πρώτη μέρα που έφτασα στη Σαντορίνη ένιωσα τον κόσμο στο πλευρό μας. Αν και φέτος δεν τους είδαμε στο γήπεδο λόγω του κορονοϊού, θέλω να τους ευχαριστήσω για την στήριξη και θέλουμε να τους επιβραβεύσουμε με έναν τίτλο».

Για το κίνητρο κατάκτησης του τίτλου:

«Το ότι έχουμε να δώσουμε άλλο ένα παιχνίδι και αυτό είναι τελικός είναι από μόνο του ένα κίνητρο».

Για το τι θα πει με τις συμπαίκτριές της πριν τον τελικό:

«Να είμαστε ψύχραιμες και η κάθε μία να κάνει να κάνει την δουλειά που έχει στο γήπεδο. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να μείνουμε συγκεντρωμένες από την αρχή μέχρι το τέλος».

Για το πόσο τους βοήθησαν τα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:

«Δοκιμαστήκαμε με επιτυχία απέναντι σε δύο πολύ δυνατές αντιπάλους. Σίγουρα αυτό μας βοήθησε για να προετοιμαστούμε για τον τελικό».

Ευαγγελία Μερτέκη (αρχηγός ΠΑΟΚ)

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε στον τελικό μετά από μία ιστορική νίκη επί του Άρη. Υπάρχει ενθουσιασμός και ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και θα πανηγυρίσουμε έναν τίτλο για τα 95α γενέθλια του ΠΑΟΚ».

Για τον τελικό με τον ΑΟ Θήρας, μία ομάδα που έχει αγωνιστεί:

«Κάποια στιγμή όλοι οι αθλητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παλιές τους ομάδες. Ξέρω να το διαχειρίζομαι, το ξεχνάω και παίζω για την ομάδα μου. Πάντα ένας τελικός είναι ιδιαίτερος και σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη. Είμαστε προετοιμασμένες, δουλέψαμε σκληρά, διαβάσαμε τον αντίπαλό μας και είμαστε έτοιμες».

Για τη φετινή σεζόν:

«Η χρονιά δεν ήταν φυσιολογική. Σταματήσαμε, ξεκινήσαμε, διακόπηκε το πρωτάθλημα και τώρα παίζουμε για το κύπελλο. Η διοργάνωση μέχρι στιγμής έχει κυλήσει πολύ καλά».

Social Media

 Facebook

 Twitter

 Youtube

 Instagram

Web Stories

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Μια ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας αθλητών, ομοσπονδιών και εραστών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree