Ο… ιπτάμενος Θάνος και το χαμόγελο του Σισέ!

Ημερομηνία:  27 Απριλίου 2019 Συγγραφέας: 
Κατηγορία:  Ποδόσφαιρο
Ο… ιπτάμενος Θάνος και το χαμόγελο του Σισέ!

Το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου φανερώθηκε για μια ακόμα φορά, την Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, όπου μια παρέα δημοσιογράφων συνάντησε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη χώρα μας και με όχημα μια μπάλα, δημιούργησαν ένα όμορφο μίγμα πολιτισμών, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Οι δημοσιογράφοι-μέλη της Pressing Team και η οργάνωση Hiking for Hope υποδέχθηκαν στο φιλόξενο χορτάρι του West Side Athletic Park στο Καματερό, ομάδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης Άρσις στο Μεταξουργείο και εντός της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού και μαζί έδωσαν έναν αγώνα γεμάτο συμβολισμούς και μηνύματα κατά κάθε είδους αποκλεισμών.

Το χορτάρι γνώρισε μεγάλες… στιγμές, από τις περίτεχνες ενέργειες των νεαρών ποδοσφαιριστών, που απέδειξαν ότι έχουν ταλέντο και μπορούν να σταθούν και σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, αλλά και τις προσπάθειες της ομάδας μας να ανταποκριθεί αγωνιστικά στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Το θέαμα ήταν πλούσιο με πολλά γκολ να γεμίζουν τα δίχτυα και των δυο ομάδων και στο τέλος όλοι να φεύγουν νικητές και χαρούμενοι.

Την παράσταση έκλεψαν ο 17χρονος Σισέ, πρόσφυγας από τη Γουινέα, αλλά και ο δεκάχρονος Θάνος που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της Pressing Team και το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πραγματοποιώντας ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Ο μικρός δέχθηκε μαζικά τα συγχαρητήρια όλων για το πάθος και την ενέργειά του, αλλά και την συγκλονιστική κίνησή του να συγχαρεί έναν αντίπαλο για ένα εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε εις βάρος του, ο δε Σισέ, ο οποίος αποδείχθηκε μεγάλος γκολτζης, μετά τον αγώνα έδωσε την υπόσχεση ότι μια μέρα θα παίξει στον… Ολυμπιακό! Του ευχόμαστε να το πετύχει. Το σπουδαιότερο επίτευγμα, ωστόσο, ήταν η θερμή αγκαλιά αμφότερων στο τέλος της αναμέτρησης, εικόνα που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας όλων.