Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαίοι αθλητές της γυμναστικής στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ημερομηνία:  30 Νοεμβρίου 2018 Συγγραφέας: 
Κορυφαίοι αθλητές της γυμναστικής στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Στο στάδιο που διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου μία καινοτόμος διεθνής αθλητική – πολιτιστική διοργάνωση.

Πρόκειται για το WOGG (World Outdoor Gymnastics Gala), στο οποίο Ολυμπιονίκες από όλο τον κόσμο και τα μέλη των εθνικών μας ομάδων από την ενόργανη, τη ρυθμική και το τραμπολίνο θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους σε ένα event γεμάτο εκπλήξεις, πρωτοπόρο όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα. Παρουσιαστής του event θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπαρουσιαστής ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης.

Είκοσι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από 20 χώρες θα αναμετρηθούν στο WOGG με τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους, την αρτιότερη εκδοχή του αγωνιστικού τους προγράμματος, τον WOGGATAR. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση, Βλάσης Μάρας, Βαρβάρα Φίλιου, Νίκος Ηλιόπουλος, Λίλα Κασάπογλου, Απόστολος Κουταβάς και Ευαγγελία Πλυτάπου είναι και οι πρώτοι Gold Ambassadors του event.

«Η διοργάνωση έχει ως στόχο την ενίσχυση της Ελληνικής Γυμναστικής και πάνω από όλα την ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020». Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μια δεξίωση φιλαθλητικού χαρακτήρα για 1000 VIPs με τιμή πρόσκλησης 100 ευρώ. Τα έσοδα αυτής της δεξίωσης θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την στήριξη των Εθνικών μας Ομάδων. Επίσης θέλουμε να αποδείξουν στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει και πάλι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η εικόνα των αθλητών μέσα στο Καλλιμάρμαρο θα «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο και θα διαφημίσει τη χώρα μας με καινοτόμο τρόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Αττικής για την υποστήριξή τους σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα καθώς επίσης και τον «χρυσό» μας χορηγό Stoiximan και τον «αργυρό» χορηγό μας, την Odeon», δήλωσε ο Ιωάννης Πάνου, Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του World Outdoor Gymnastics Gala.

Ήδη, το ενδιαφέρον από κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας γυμναστικής είναι τεράστιο. Μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ενώπιον του ελληνικού κοινού ο γνωστός από τις αθλητικές του κόντρες με τον Βλάση Μάρα, ο Φάμπιαν Χαμπίχεν (Γερμανία), με τρία μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες (1-1-1), εννέα από παγκόσμια πρωταθλήματα (1-2-6) και 11 από ευρωπαϊκά (6-2-3), ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Μαριάνο (χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς του 2016), ο Μανρίκε Λαρντουέτ από την Κούβα (δευτεραθλητής κόσμου στο σύνθετο ατομικό και 3ος στο μονόζυγο στα παγκόσμιο του 2016, με πολλές διακρίσεις σε παν-αμερικανικά πρωταθλήματα), η Οκσάνα Τσουσοβίτινα από το Ουζμπεκιστάν (1-1-0 από Ολυμπιακούς, 3-4-4 από παγκόσμια, 1-2-1 από ευρωπαϊκά, 0-3-1 από παν-ασιατικά πρωταθλήματα ενόργανης), η Μελιτίνα Στανιούτα από τη Λευκορωσία (0-5-9 σε παγκόσμια ρυθμικής, 0-5-5 σε ευρωπαϊκά, και 0-1-3 στους Ευρωπαϊκούς του 2015), η πρωταθλήτρια ρυθμικής του Ισραήλ Νέτα Ριβκίν (3η στο στεφάνι στον κόσμο και δεύτερη την Ευρώπη το 2011, και 3η στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015) κ.α. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από το παιδί – θαύμα της κυπριακής ενόργανης Μάριο Γεωργίου.

«Ειδική» θα είναι η αποστολή όσων βρεθούν στις 7 Ιουλίου στις κερκίδες του ιστορικού σταδίου. Οι φίλαθλοι δε θα περιοριστούν στον ρόλο του θεατή αλλά θα είναι αυτοί που θα κρίνουν την απόδοση των αθλητών και, μέσω των κινητών τους, θα ψηφίσουν τους αθλητές που θεωρούν ότι εκτέλεσαν με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματά τους. Οι ψήφοι θα μετατρέπονται σε ευρώ και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαμορφωθούν τα τελικά χρηματικά έπαθλα τα οποία θα είναι τα υψηλότερα στην ιστορία της παγκόσμιας γυμναστικής.

Η πρωτοποριακή ελληνική διοργάνωση, το WOGG, όμως δε θα «περιοριστεί» μόνο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Tα επόμενα χρόνια θα «ταξιδέψει» και σε άλλα ιστορικά στάδια και ιστορικές πόλεις, στο εξωτερικό, με στόχο την ανάδειξη του υπέροχου αθλήματος της γυμναστικής, το οποίο είναι και η «μητέρα» όλων των αθλημάτων.

Η συνέντευξη Τύπου

Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη και δεκάδων αθλητών και αθλητριών της ελληνικής γυμναστικής πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η πρώτη παρουσίαση – Συνέντευξη Τύπου για το World Outdoor Gymnastics Gala. Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η εθνική ομάδα του ανσάμπλ παρουσίασε το μετάλλιο της διοργάνωσης, το οποίο απονεμήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Θανάση Βασιλειάδη στη Βασιλική Μιλλούση, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει για τελευταία φορά το πρόγραμμα της στο αγαπημένο της όργανο, τη δοκό ισορροπίας, στις 7 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και εκεί να ολοκληρώσει την καριέρα της.

Δηλώσεις:

Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού: Σκοπός μας ήταν να διεξαχθεί στην Ελλάδα μία διοργάνωση γυμναστικής που θα δώσει την ευκαιρία τους Έλληνες πολίτες να δουν από κοντά τα είδωλά τους. Το Wogg είναι μία πρωτοπόρος – καινοτόμος ιδέα που θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να αντιμετωπίσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ελπίζω να γίνει θεσμός και θα είμαστε εδώ να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τους αθλητές μας.

Σπύρος Πάντζας, Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής: Είναι σημαντικό ότι θα παρακολουθήσουμε όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές σε μία τέτοια διοργάνωση, στην Αθήνα. Η Περιφέρεια αγκαλιάζει αυτή τη διοργάνωση και ευχόμαστε να εξελιχθεί σε ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Θανάσης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας: Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό γεγονός που θα το κάνουμε θεσμό. Σίγουρα αποτελεί μεγάλο ρίσκο αλλά χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σάρκα και οστά στο εγχείρημά μας. Σε αυτόν τον θεσμό θα αναμειχθεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενώ είναι έτοιμη να τον «υιοθετήσει» και η παγκόσμια.

Δημήτρης Ράφτης, Εθνικός προπονητής ενόργανης: Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα που θα γίνει πράξη. Είναι εξαιρετική για τρεις λόγους: 1ο) Το ελληνικό κοινό θα παρακολουθήσει ένα μεγάλο αθλητικό κοινό και θα συμμετάσχει σε αυτό διαδραστικά, 2ο) Θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά που θα δουν από κοντά “μύθους” της παγκόσμιας γυμναστικής, και 3ο) Αποτελεί μία περίφημη ευκαιρία για να αποτελέσει παράδειγμα σε ανθρώπους που έχουν όραμα ώστε να δραστηριοποιηθούν και να πράξουν μεγάλα πράγματα, όπως αυτή η διοργάνωση.

Λευτέρης Πετρούνιας, «Χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους: Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα. Από μικρός ονειρευόμουν να γίνει δημοφιλές στη χώρα το αγαπημένο μου άθλημα και έχουμε καταφέρει να το κάνουμε. Ένας διεθνής αγώνας στην Ελλάδα θα βοηθήσει περισσότερο σε αυτό. Η γυμναστική στην ύπαιθρο είναι κάτι διαφορετικό. Δεν το έχω ξαναζήσει. Στη γυμναστική αγωνίζεσαι με αντίπαλο τον εαυτό σου και προσπαθείς να είσαι καλύτερος από τον τέλειο σου εαυτό. Αυτό θα γίνει και στις 7 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο. Θα βρεθώ και εγώ εκεί και θέλω όλοι να αγκαλιάσουμε αυτό το γεγονός.

Βλάσης Μάρας, παγκόσμιος πρωταθλητής στο μονόζυγο, Olympian: Η ενέργεια που υπάρχει στο Καλλιμάρμαρο είναι τεράστια. Θα αποτελέσει τιμή για εμένα να ανεβώ στο μονόζυγο σε εκείνο τον χώρο. Αποτελεί καθήκον μας να προωθήσουμε το άθλημα στη νέα γενιά.

Βασιλική Μιλλούση, Πρωταθλήτρια της ενόργανης, Olympian: Πάντα ήθελα να διεξαχθεί ένα GALA στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα υλοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου. Θα κάνουμε κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ κανένας μας. Θα αγωνιστούμε στο αρχαιότερο στάδιο του κόσμου, σε ανοιχτό χώρο.

Βαρβάρα Φίλιου, παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, Olympian: Ήδη η συνεργασία μου με την οργανωτική επιτροπή ειναι πολύ δημιουργική. Επειδή βρίσκομαι συνεχώς στο εξωτερικό, η αποστολή μου είναι να καλέσω τις σπουδαιότερες παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Olympian αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.

Δημήτρης Κυρσανίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής παρκούρ: Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνδεθεί το παρκούρ με αυτή τη διοργάνωση. Θα είμαι συμπαρουσιαστής και ευχαριστώ για την πρόταση. Αποτελεί τιμή για εμένα.

Νίκος Ηλιόπουλος, πρωταθλητής στο σύνθετο ατομικό: Πραγματικά νιώθω μεγάλη χαρά που βλέπω το όνειρό μου να υλοποιείται. Χρωστάω πολλά στον κ. Πάνου που βοήθησε για να υλοποιηθεί. Οι συναθλητές μου έχουν αγκαλιάσει την ιδέα. Μέσα στις άλλες υποχρεώσεις μου είναι να πραγματοποιήσω μία σειρά συναντήσεις με εκπροσώπους πρεσβειών στην Ελλάδα ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες τους και να βρεθούν στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο.

Ευαγγελία Πλυτά, πρωταθλήτρια στο σύνθετο ατομικό: Μαζί με τον Απόστολο Κουταβά και τη Λίλα Κασάπογλου, οι οποίοι όπως και εγώ είναι φοιτητές, θα κάνουμε τη διοργάνωση ευρέως γνωστή σε Πανεπιστήμια, σχολές κλπ.

Απόστολος Κουταβάς, πρωταθλητής στο τραμπολίνο: Κάνω πρωταθλητισμό 18 χρόνια. Αυτό που θα ζήσουμε στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο θα είναι κάτι μοναδικό.

Λίλα Κασάπογλου, πρωταθλήτρια στο τραμπολίνο: Για εμένα αποτελεί μεγάλη πρόκληση να βρεθώ σε αυτό το ιστορικό στάδιο και να ανταγωνιστώ τον τέλειο μου εαυτό.

Ελένη Δόικα, εθνική ομάδα ανσάμπλ 2012 – 2016, Olympian: Επιτέλους θα γίνει πράξη το Wogg. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί event γυμναστικής εκτός σταδίου. Όσοι βρεθούν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες θα παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο γεγονός, σε ένα πανέμορφο στάδιο. Επίσης είναι πολύ ωραίο το ότι οι αθλητές θα έχουν αντίπαλο τον εαυτό τους και το κοινό θα καθορίσει τους καλύτερους.

Ολυμπία Δραγούνη, Χορογράφος, Προπονήτρια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων» στη Γυμναστική για Όλους: Θα ζήσουμε μία σπουδαία στιγμή. Όλα τα αθλήματα της γυμναστικής θα αγκαλιαστούν, θα συσπειρωθούν με σκοπό να αναδείξουν την ομορφιά τους και το αρχαιότερο στάδιο του κόσμου θα γεμίσει ομορφιά και τέχνη.

Πάνος Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Stoiximan («χρυσός» χορηγός): Είμαστε υπερήφανοι που θα στηρίξουμε αυτή τη διοργάνωση. Ανυπομονούμε να έρθει η ημέρα για να δούμε τόσους πρωταθλητές σε αυτό το πανέμορφο στάδιο.

Ιφιγένεια Θανοπούλου, Υπεύθυνη Marketing στην ODEON («ασημένιος» χορηγός): Με μεγάλη μας χαρά συμμετάσχουμε σε αυτή την καινοτόμο ελληνική διοργάνωση. Κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν σε αυτό το πανέμορφο στάδιο και θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα.

Νίκος Προβιάς, Διεθνής Κριτής Ενόργανης Γυμναστικής: Γνωρίζοντας τις άοκνες προσπάθειες τις οργανωτικής ομάδας τα τελευταία χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε θέλω να συγχαρώ όλους σας. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για όλους τους ανθρώπους της γυμναστικής στην χώρα μας. Η παρουσία ολυμπιονικών από ολόκληρο τον κόσμο, σε αρμονική συνύπαρξη με τους έλληνες αθλητές, σε ένα εμβληματικό στάδιο δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες στον χώρο της παγκόσμιας γυμναστικής, για τις οποίες είμαι σίγουρος ότι η οργανωτική ομάδα του WOGG θα υπερκαλύψει.

Τελευταία άρθρα από τον/την sportadmin

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree