Η συνέντευξη Τύπου των Εθνικών ομάδων

Ημερομηνία:  03 Ιανουαρίου 2019 Συγγραφέας: 
Κατηγορία:  Βόλεϊ
Η συνέντευξη Τύπου των Εθνικών ομάδων
Με την κοινή συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, παρουσία του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ και επίσημα η αυλαία των υποχρεώσεων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στους προκριματικούς ομίλους των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 
 
Την Εθνική ανδρών εκπροσώπησε ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου (αντιμετώπισε προσωπικό πρόβλημα και δεν μπορούσε να παρευρεθεί), Παύλος Καραμαρούδης και ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας. Την Εθνική γυναικών στο πάνελ εκπροσώπησαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμε Ναράνχο και η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου. Αναλυτικά…     
 
Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.): «Αν δεν ήταν ο Βασιλειάδης ίσως η Ομοσπονδία να είχε κλείσει»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στον χαιρετισμό του είπε: «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα. Προπονητές, αθλητές, διαιτητές, δημοσιογράφους και φίλους του βόλεϊ, εύχομαι όλοι να είναι καλά. Είμαι ευτυχής που είμαι επικεφαλής αυτής της ομοσπονδίας ως προς το αγωνιστικό σκέλος και θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει για να φέρουν το ελληνικό βόλεϊ εκεί που του αξίζει.  Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι αυτή την περίοδο είναι μαζεμένες σε όλη τη χώρα οι αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες και προπονούνται. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια από τους προπονητές με απόσπαση, τους ομοσπονδιακούς και τους Π.Ο.Π. και δεν κοιτάμε μόνο το σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Να κοιτάμε πίσω και να λέμε ότι αφήσαμε την πατημασιά μας στο άθλημα που υπηρετούμε» είπε αρχικά ο κ. Καραμπέτσος.
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση με τον υφυπουργό αθλητισμού και την βοήθεια που παρέχει στην Ομοσπονδία:
 
«Αν δεν είχαμε τον υφυπουργό, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, μπορεί να μην υπήρχε αυτή την στιγμή η ομοσπονδία και να μην κάναμε αυτό το μικρό βήμα για το αύριο του ελληνικού βόλεϊ. Το κυριότερο για μένα είναι ότι αυτή η βοήθεια δεν οφείλεται σε κομματικές ταυτότητες, είναι δική του πρόθεση να μας βοηθήσει. Ευελπιστούμε το 2019 να είναι καλύτερο από το προηγούμενο έτος γιατί αν δεν είναι, βλέπω τον πρόεδρο να φεύγει μία ώρα αρχύτερα. Αν δεν είχαμε πάρει την έκτακτη επιχορήγηση των 180 χιλιάδων ευρώ δεν ξέρω τι θα γινόταν. Υπήρχε η παραίτησή μου πάνω στο γραφείο και ήταν διαθέσιμη. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι Δήμοι, οι δήμαρχοι και οι περιφέρειες. Για τις παγκορασίδες, οι οποίες βρίσκονται στη Ρόδο δεν δίνουμε ευρώ. Τα δύο παιχνίδια των Εθνικών ομάδων είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπογράψαμε. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφερειάρχη κ. Δούρου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Πάντζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευαγγελίου».

Για τα χρέη της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες σε κανέναν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είναι γνωστό ότι κληρονομήσαμε χρέη, δεν θα πω το ποσό αλλά σε πόσους. Συνολικά είναι 342 προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Το ύψος της οφειλής αλλάζει κάθε μέρα, γιατί όλο είναι επίδικο. Αντιλαμβάνεστε ότι ζούμε καθημερινά με ένα "αχ-βαχ" για την αποφυγή κατασχέσεων. Έχουμε διακανονίσει 104 οφειλές από τις 342 και για όλα τα φυσικά πρόσωπα εκτός από ένα. Μόλις λήξουν τα πρωταθλήματα θα σας πω και ποιος είναι. Τα φυσικά πρόσωπα είναι γιατροί, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, στατιστικολόγοι, προπονητές κτλ. Στα δύο χρόνια που είμαι επικεφαλής αυτής της διοίκησης, έχουμε πληρώσει σε ζωντανό χρήμα 742.048 ευρώ και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει φτάσει στις 800 χιλιάδες».
 
Για την ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. για την ανάληψη ομίλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών το 2021 τόνισε: «Είναι μία συζήτηση που έκαναν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί την τελευταία συνάντηση που έγινε στη Σερβία. Είναι επίσης επιθυμία του προέδρου της CEV κ. Μπόρισιτς. Η Σερβία θα διοργανώσει το Ευρωβόλεϊ 2021 και η Βουλγαρία με την Ρουμανία έχουν επίσης υπογράψει την συνδιοργάνωση. Αν δεν επιβαρυνθεί η ομοσπονδία, γιατί το κονδύλι είναι τεράστιο, γιατί να μην συμμετέχουμε. Τα έξοδα είναι περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ και αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν βάλει η πολιτεία τα χρήματα, εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε». 
 
Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. μίλησε για την σκέψη που υπάρχει για ανανέωση της συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκιγιέρμο Ναράνχο σε μόνιμη απασχόληση με την Εθνική γυναικών: «Αφού δούμε τα οικονομικά μας, θα κοιτάξουμε να προσλάβουμε τον κ. Ναράνχο full time. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την όρεξη που έχει, να μπει στην ελληνική πραγματικότητα και αν το επιτρέψουν οι συγκυρίες, τότε μπορεί να τον έχουμε μόνιμα μαζί μας».
 
Για τις Ελληνίδες που αγωνίζονται στα κολλέγια στην Αμερική ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. τόνισε: «Και οι άλλες ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση. Ο Γκιγιέρμο Ναράνχο γνωρίζει τι κάνουν και οι 17 αθλήτριες που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Δεν σας κρύβω ότι το γεγονός ότι δεν μπορούν να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες με έχει πειράξει και μένα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των παιδιών και επιστρέψουν στην Ελλάδα ή την Ευρώπη, αν είναι σε θέση να ενισχύσουν τις Εθνικές τότε καλό θα κάνει στο ελληνικό βόλεϊ».
 
Γκιγιέρμο Ναράνχο (Προπονητής Εθνικής γυναικών): «Υποχρέωση να πάμε την Ελλάδα ψηλά»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών Γκιγιέρμο Ναράνχο δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πάλι εδώ, ειδικά στην Αθήνα για το παιχνίδι με την Νορβηγία. Αν και έχουμε ήδη προκριθεί, έχουμε ακόμα στόχο να τελειώσουμε αήττητοι τον όμιλο. Έχουμε υποχρέωση να πάμε την Ελλάδα ψηλά και η αρχή έγινε το καλοκαίρι, όπου ανεβήκαμε 16 θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη, Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πλάνο προετοιμασίας του καλοκαιριού ενόψει Ευρωπαϊκού, πρωταθλήματος ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Υπάρχει ήδη πλάνο το οποίο έχει κατατεθεί. Έχουμε αρχικά το Silver European League που θα δώσουμε έξι παιχνίδια τον Μάιο και τον Ιούνιο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αρκετά καμπ προπονήσεων πριν το ευρωπαϊκό μαζί με την προετοιμασία μας για να είμαστε έτοιμοι στον μέγιστο βαθμό».
 
Για το σκεπτικό των κλήσεων που έγιναν τον Ιανουάριο ο Γκιγιέρμο Ναράνχο είπε: «Κάθε αθλήτρια που έχει κληθεί την έχω παρακολουθήσει όχι μόνο σε ένα παιχνίδι, αλλά σε αρκετά. Έχω δει ένα ένα όλα τα παιχνίδια της Volleyleague και της Pre League. Όσον αφορά το προπονητικό καμπ, δεν είναι η δεύτερη καλύτερή μας ομάδα. Δεν είμαστε οι ΗΠΑ με δύο Εθνικές ομάδες. Είναι αθλήτριες που στα παιχνίδια που έχω δει με τους συνεργάτες μου, μας έχουν τραβήξει την προσοχή. Υπάρχουν νέες και έμπειρες αθλήτριες τις οποίες θέλαμε να δούμε ζωντανά στη προπόνηση και όχι μόνο μέσω βίντεο. Ξαναλέω πως δεν είναι απαραίτητα η δεύτερη καλύτερη ομάδα, θέλαμε να τις δούμε, να τις αξιολογήσουμε και να δούμε πως αντιδρούν».
 
Για τις αθλήτριες που σπουδάζουν και παίζουν βόλεϊ στην Αμερική, ο Ναράνχο είπε: «Λόγω του προγράμματος που έχουν στην Αμερική δεν είναι εφικτό να έρθουν στην Εθνική. Το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι η μόρφωση. Τις παρακολουθούμε όμως και τις 17 αθλήτριες και ξέρουμε τις επιδόσεις τους. Τις περιμένουμε με το καλό όταν τελειώσουν τις σπουδές τους».
 
Αν θα γίνουν νέες αλλαγές στις κλήσεις για το Ευρωπαϊκό, ο Ισπανός ομοσπονδιακός ανέφερε: «Η Ανθή (σ.σ. Βασιλαντωνάκη) δεν είναι μαζί μας αυτή την στιγμή, όπως και η Παναγιώτα (σ.σ. Διώτη) που θα είναι όμως το καλοκαίρι. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλες τις αθλήτριες, υπάρχουν νεαρές αθλήτριες που αναπτύσσονται γρήγορα. Βλέπουμε βελτίωση σε πολλές αθλήτριες στα σωματεία τους, θέλουμε να κάνουμε πάλι προετοιμασία με 16-18 αθλήτριες. Η βάση όμως είναι αυτή που έχουμε». 
 
Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός Εθνικής γυναικών): «Το καλό κλίμα μας οδήγησε στην επιτυχία»

Η αρχηγός της Εθνικής γυναικών Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε: «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Είμαι χαρούμενη που βρισκόμαστε με την ασφάλεια της πρόκρισης. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα νικήσουμε. Θέλουμε στο Μαρκόπουλο τον κόσμο στο πλευρό μας και τους περιμένουμε να γεμίσουν το γήπεδο για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».
 
Για το κλίμα της Εθνικής η Στέλλα Χριστοδούλου είπε: «Το καλό κλίμα που έχουμε εντός και εκτός γηπέδου είναι αυτό που οδηγεί στις επιτυχίες. Το πρώτο πράγμα είναι ότι έχουμε ωριμάσει μέσα από όλες τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει. Η έλευση νέου προπονητή μας έφερε άλλη νοοτροπία και αυτό σιγά σιγά δείχνει ότι κάνει την διαφορά στο παρκέ. Η ομάδα διασκεδάζει, χαιρόμαστε που παίζουμε για την Ελλάδα και αυτό το βλέπουν όλοι».
 
Παύλος Καραμαρούδης (Βοηθός προπονητή Εθνικής ανδρών): «Υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών Παύλος Καραμαρούδης δήλωσε: «Καλή χρονιά με υγεία γιατί αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Παίζουμε το Σάββατο με τη Σουηδία και την επόμενη Τετάρτη στο Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε εξασφαλίσει από το καλοκαίρι την πρόκριση, αλλά θέλουμε να νικήσουμε και τα δύο επόμενα για να μας βοηθήσει στη κλήρωση των ομίλων. Να έχουμε καλύτερη μεταχείριση και να παίξουμε με αντίπαλο από το δεύτερο γκρουπ για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε πετύχει τον στόχο που είχαμε θέσει γιατί όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν έδειξαν ετοιμότητα, όρεξη και συνέπεια. Αν και δεν είμαι ο πρώτος προπονητής, νιώθω τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές. Με τη δική μου δουλειά να βοηθήσω την Εθνική για να κάνει το βήμα παραπάνω, όπως όταν αγωνιζόμουν και φόρεσα την φανέλα με το εθνόσημο πάνω από 200 φορές. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάει η Εθνική μπροστά».
 
Για τις απουσίες στην προετοιμασία ο Παύλος Καραμαρούδης είπε: «Ο τραυματισμός του Πετρέα είναι τέτοιος που του επιτρέπει να συμμετέχει στις προπονήσεις. Ο Τζιουμάκας ήρθε την πρώτη ημέρα και μας είπε για τον τραυματισμό του και δεν μπορούσε να προπονηθεί ούτε στην ομάδα του. Θεωρήσαμε σωστό να αποκατασταθεί πλήρως και θα δούμε την κατάστασή του αργότερα. Ο Πελεκούδας έχει κάποιες ενοχλήσεις και τον ρυθμίζουμε έτσι ώστε να είναι έτοιμος στα παιχνίδια. Όσον αφορά τον Τζούριτς, όταν έγιναν οι κλήσεις επικοινώνησε με τον πρόεδρο κ. Καραμπέτσο και τον ομοσπονδιακό κ. Ανδρεόπουλο και εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει στην ομάδα του για να βελτιώσει την σωματική του κατάσταση. Όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν αισθάνεται έτοιμος να δώσει τις υπηρεσίες του. Σεβαστήκαμε την επιθυμία του και από την στιγμή που δεν νιώθει έτοιμος, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν με το ζόρι και ικανοποιήσαμε το αίτημά του».
 
Γιώργος Πετρέας (Αρχηγός Εθνικής ανδρών): «Οι πραγματικές επιτυχίες δεν έχουν έρθει ακόμα»
Ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών Γιώργος Πετρέας είπε: «Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Συνεχίζουμε τώρα αυτό που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και όπως οι γυναίκες, έτσι και εμείς έχουμε την ασφάλεια της πρόκρισης. Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια είναι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι'αυτό. Οι δύο τελευταίοι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί και πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα με τον Αύγουστο. Αυτό πρέπει να κάνεις σε αγώνες που δεν έχουν μεγάλη αγωνιστική σημασία. Είμαστε εδώ να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε».
 
Για το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ο Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Για εμάς αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε χτίσει. Υπήρχε ανυπομονησία μετά το τελευταίο παιχνίδι τον Αύγουστο για να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στο γήπεδο. Άπαντες θεωρούν την Εθνική ομάδα ως οικογένεια. Υπάρχει διάθεση από όλους να προσφέρουμε, έχει βοηθήσει και πολύ το προπονητικό επιτελείο που μας δείχνει ενδιαφέρον όλο τον χρόνο και όχι μόνο όταν πλησιάζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κοιτάζουν τους αθλητές ως ανθρώπους και όχι ως αναλώσιμους. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, έχουμε κάνει κάποιες επιτυχίες αλλά οι πραγματικές επιτυχίες δεν έχουν έρθει ακόμα».

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής γυναικών: 
 
1η αγωνιστική - 15 Αυγούστου 2018
Ουκρανία - Νορβηγία 3-0 (25-16, 25-10, 25-19)
Ελλάδα - Μαυροβούνιο 3-0 (25-17, 25-20, 25-15)
 
2η αγωνιστική - 18 και 19 Αυγούστου 2018
Νορβηγία - Ελλάδα 0-3 (20-25, 19-25, 16-25)
Μαυροβούνιο - Ουκρανία 0-3 (18-25, 14-25, 17-25)
 
3η αγωνιστική - 22 Αυγούστου 2018
Ουκρανία - Ελλάδα 0-3 (18-25, 19-25, 19-25)
Μαυροβούνιο - Νορβηγία 3-1 (25-17, 25-12, 12-25, 27-25)
 
4η αγωνιστική - 25 Αυγούστου 2018
Νορβηγία - Μαυροβούνιο 0-3 (15-25, 22-25, 21-25)
Ελλάδα - Ουκρανία 3-0 (25-22, 25-22, 25-12)
 
5η αγωνιστική - 6 Ιανουαρίου 2019
5/1 17.00: Ουκρανία - Μαυροβούνιο
6/1 17.00 (ΕΡΤ3): Ελλάδα - Νορβηγία
 
6η αγωνιστική - 9 Ιανουαρίου 2019
18.00: Νορβηγία - Ουκρανία
18.00: Μαυροβούνιο - Ελλάδα

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής ανδρών:
 
1η αγωνιστική - 15 Αυγούστου 2018 
Αζερμπαϊτζάν – Σουηδία 3-2 (23-25, 19-25, 26-24, 25-22, 15-10)
Ελλάδα - Λουξεμβούργο 3-0 (25-21, 25-21, 25-20)
 
2η αγωνιστική - 18 Αυγούστου 2018 
Σουηδία - Ελλάδα 0-3 (20-25, 20-25, 16-25)
Λουξεμβούργο - Αζερμπαϊτζάν 2-3 (27-25, 26-24, 20-25, 20-25, 12-15)
 
3η αγωνιστική - 22 Αυγούστου 2018 
Σουηδία - Λουξεμβούργο 3-1 (22-25, 25-14, 25-17, 25-14)
Ελλάδα - Αζερμπαϊτζάν 3-0 (25-14, 25-18, 25-13)
 
4η αγωνιστική - 26 Αυγούστου 2018
Αζερμπαϊτζάν - Ελλάδα 2-3 (25-20, 25-22, 22-25, 18-25, 05-15)
Λουξεμβούργο - Σουηδία 3-2 (23-25, 19-25, 25-22, 25-20, 15-10)
 
5η αγωνιστική - 6 Ιανουαρίου 2019
5/1 20.00: Αζερμπαϊτζάν - Λουξεμβούργο  
6/1 17.00 (ΕΡΤ3): Ελλάδα - Σουηδία 
 
6η αγωνιστική - 9 Ιανουαρίου 2019 
18.00: Σουηδία - Αζερμπαϊτζάν
20.00: Λουξεμβούργο - Ελλάδα 

Social Media

 Facebook

 Twitter

 Youtube

 Instagram

Web Stories

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Μια ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας αθλητών, ομοσπονδιών και εραστών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree