Οι προβολείς στρέφονται στο Φάληρο για το 6ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup

Ημερομηνία:  24 Σεπτεμβρίου 2021 Συγγραφέας: 
Οι προβολείς στρέφονται στο Φάληρο για το 6ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup

Το πρώτο κεφάλαιο μίας νέας εποχής για την ελληνική ρυθμική γυμναστική γράφεται από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο 6ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do).


Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, σηματοδοτεί την υπέρβαση όσων εμποδίων προκάλεσε η πανδημία και παράλληλα αποτελεί πρόγευση ενός καλύτερου μέλλοντος: Από τον ερχόμενο Μάρτιο και για τρία χρόνια, ο αγώνας αναβαθμίζεται και θα ενταχθεί στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG, έπειτα από ενέργειες της Ε.Γ.Ο., προσελκύοντας στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος από όλο τον κόσμο.

Ραντεβού στο Φάληρο δίνουν φέτος 170 αθλήτριες από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαρία Δερβίση, έναν μήνα πριν από την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.


Επιπλέον, ξεχωριστή λάμψη θα δώσει με την παρουσία της η καταξιωμένη Ιταλίδα Αλεξάντρα Ατζουρτζουκουλέζε, η οποία έρχεται κατευθείαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έχει στην συλλογή της δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς του 2018.


Εξίσου υψηλό αγωνιστικό επίπεδο υπόσχεται η ανερχόμενη συμπατριώτισσά της, Σοφία Ραφαέλι, που έχει εντυπωσιάσει στους προηγούμενους φετινούς αγώνες, καθώς και η πολλά υποσχόμενη Βουλγάρα Τατιάνα Βολοζάνινα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το 6o Aphrodite Cup κορυφώθηκε με την επίσημη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο στάδιο των αγώνων το μεσημέρι της Πέμπτης (23/09).
Παρόντες εκ μέρους των διοργανωτών του διεθνούς τουρνουά ήταν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης & Ανάπτυξης Σπύρος Σκλάβος και ο Αντιπρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» Γιώργος Καζαντζόπουλος, ενώ τις συμμετέχουσες αθλήτριες εκπροσώπησε η πρωταθλήτρια της Εθνικής γυναικών Μαρία Δερβίση.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην Συνέντευξη Τύπου:

Γιάννης Φωστηρόπουλος (Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου): «Σας καλωσορίζω στο 6o Aphrodite Cup, το οποίο για εμάς είναι μία εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της αθλητικής κανονικότητας. Θεωρούμε ότι εμείς στο Παλαιό Φάληρο θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε την κοιτίδα του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς τα τελευταία χρόνια φιλοξενούμε εδώ την συγκεκριμένη διοργάνωση. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια, με πολύ μεγάλα διεθνή γεγονότα που θα διεξαχθούν εδώ, άρα έχουμε κάθε λόγο να προάγουμε και να προβάλλουμε τις δραστηριότητες του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι αγώνες περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές δράσεις. Επιτρέψτε μου να σας πω, επίσης, ότι το τοπικό πρόσημο είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, μέσα από την οικονομική μόχλευση που γίνεται από τους αθλητές και τους συνοδούς τους προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων. Καλωσορίζουμε όλες τις συμμετέχουσες αποστολές και ευχόμαστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αθανάσιος Σταθόπουλος (Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Εκ μέρους της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και όλης της οικογένειας της ελληνικής γυμναστικής, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου, που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μας σ’ αυτό το διεθνές μίτινγκ. Ένα μίτινγκ, το οποίο από τον Μάρτιο του 2022, μετά από μεγάλη βοήθεια της κυρίας Μιχοπούλου και την κυρίας Αϊνδιλή, αναβαθμίζεται πλέον και γίνεται παγκόσμιο κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής για τα επόμενα τρία χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Ο.Π.Φ “Η Αρμονία” για τη βοήθεια που μας παρείχε όλα αυτά τα χρόνια, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές, τους κριτές και όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που βοηθούν σε αυτό το μίτινγκ. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες».

Ελένη Μιχοπούλου (Πρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και της Οργανωτικής Επιτροπής): «Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες απέναντι την Ε.Γ.Ο., τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τους εθελοντές, τις αθλήτριες και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, που καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον αγώνα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Με σεβασμό στις συμμετέχουσες αποστολές και σε όσους βοηθούν για να γίνει ο αγώνας, τολμήσαμε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του, ακολουθώντας όλα τα μέτρα για την προστασία τους από τη νόσο Covid-19. Δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ, αν δεν είχαμε την υποστήριξη ανθρώπων όπως ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλος, ο οποίος φροντίζει πάντοτε να λύνει κάθε πρόβλημα. Ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, το “Εργαστήρι Καπόλα”, το ξενοδοχείο “Coral” που φιλοξενεί τις αποστολές, το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται και θα παραμείνει δίπλα μας, όπως βέβαια και τους θεσμικούς φορείς που μας προσφέρουν την αιγίδα τους. Τις ευχαριστίες μας απευθύνουμε, επίσης, στους κυρίους Κουμεντάκο και Βραχλιώτη από τη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου του Παλαιού Φαλήρου».

Σπύρος Σκλάβος (Πρόεδρος Επιτροπής Προώθησης & Ανάπτυξης Ε.Γ.Ο.): «Ευχαριστώντας τον κύριο Δήμαρχο, την κυρία Μιχοπούλου και όσους μας βοηθούν, το Aphrodite Cup είναι η ολική επαναφορά της ελληνικής γυμναστικής στην κανονικότητα. Είναι μια μεγάλη δοκιμή ξεκινώντας τον νέο Ολυμπιακό κύκλο, αλλά και ένα γενικό τεστ για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στους επόμενους αγώνες. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής έχει πλέον αναβαθμίσει τη διοργάνωση και να την εντάξει στα παγκόσμια κύπελλα από τον ερχόμενο Μάρτιο . Έτσι, ο φετινός αγώνας αποτελεί και μια σκυτάλη για τον σπουδαίο αυτό αγώνα που θα ακολουθήσει. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης & Ανάπτυξης της Ε.Γ.Ο., θέλω να απευθύνω κάλεσμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι παρούσα δίπλα μας. Τους χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε χορηγίες, χρειαζόμαστε βοήθεια για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ειρήνη Αϊνδιλή (Α’ Αντιπρόεδρος Ε.Γ.Ο., Πρόεδρος Τ.Ε. Ρυθμικής): «Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο” στην κυρία Μιχοπούλου, την οποία γνωρίζω από πολύ μικρή, ήταν πάντοτε δίπλα μας όταν αγωνιζόμουν ως αθλήτρια και πλέον έφτασε η ώρα να συνεργαστούμε σε διοικητικό επίπεδο για το καλό του αθλήματός μας. Αυτή την στιγμή γίνεται μία ανανέωση στην ελληνική ρυθμική γυμναστική, με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Θα δούμε εδώ ορισμένες από τις αθλήτριες που είναι ενταγμένες στην Εθνική ομάδα, όπως τη Μαρία Δερβίση, η οποία θα κάνει στο Aphrodite Cup την πρόβα τζενεράλε πριν μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα. Η Εθνική ανσάμπλ γυναικών βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους ανανέωσης και δεν θα είναι παρούσα στη φετινή διοργάνωση. Τον Μάρτιο του 2022 θα έχουμε εδώ ένα πολύ μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, που ανάλογό του δεν είχαμε φιλοξενήσει στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες, καλή δύναμη στις προπονήτριες και καλή κρίση στις κριτές, ώστε να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το 6ο Aphrodite Cup, το τελευταίο πριν από την μετατροπή του θεσμού σε παγκόσμιο κύπελλο».

Γιώργος Καζαντζόπουλος (Αντιπρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», επικεφαλής της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+»): «Το Aphrodite Cup, στον 6ο χρόνο του, μπορεί πλέον να διεκδικεί σημαντικές περγαμηνές για το αθλητικό του κομμάτι, ταυτόχρονα όμως έχει δημιουργήσει μία παράδοση που το διαφοροποιεί από πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Αυτό βασίζεται στο ότι από την πρώτη στιγμή θελήσαμε ως Οργανωτική Επιτροπή να προσδώσουμε μία περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση στην διοργάνωση. Εφαρμόζουμε λοιπόν και φέτος ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το οποίο συνίσταται στην εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης. Επιπλέον, έχουμε μειώσει το πλαστικό μίας χρήσης και έχουμε προσφέρει στις αθλήτριες επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και του χορηγού μας “Εργαστήρι Καπόλα”. Πιστεύουμε ότι ως αθλητική κοινότητα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι με λιγότερο πλαστικό μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο φιλική προς το περιβάλλον, πράγμα που έχουμε κατορθώσει μέσα από το Aphrodite Cup. Σε αυτές τις δράσεις είχαμε πάντοτε ως αρωγό τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες μεγαλύτερες δράσεις του ώστε να έχει η πόλη του Παλαιού Φαλήρου βιώσιμη κινητικότητα και υποστηρίζοντας την τοπική βιώσιμη ανάπτυξη».

Μαρία Δερβίση (Αθλήτρια Εθνικής γυναικών): «Το Aphrodite Cup είναι μία σπουδαία διοργάνωση που έχει καθιερωθεί και χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι εδώ. Όπως κάθε χρόνο, θα αγωνιστούν αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και από όλο τον κόσμο. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αποτελεί μέρος της προετοιμασίας μου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιαπωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της νόσου Covid-19. Η είσοδος θα επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό θεατών, με ονομαστικές προσκλήσεις και βάσει όσων προβλέπονται από τις διατάξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ (θερμομέτρηση κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων και επίδειξη ενεργού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για ενήλικες).

Το 6o Aphrodite Cup διοργανώνεται με Θεσμικό Υποστηρικτή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τελώντας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Επίσημοι Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η εταιρεία ειδών ρυθμικής γυμναστικής και χορού «Εργαστήρι Καπόλα», το ξενοδοχείο “Coral” και το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται επίσης από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

09:30 – 11:10:  Non FIG – Ατομικό Κορασίδων, 1ο σκέλος (σχοινάκι, στεφάνι)
11:30 – 13:40:  Non FIG – Ατομικό Νεανίδων, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)
14:00 – 15:00:  Non FIG – Ατομικό Γυναικών (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)
15:30 – 18:00:  Ατομικό Νεανίδων, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)
18:15 – 18:45:  Τελετή Έναρξης
18:45 – 18:55:  Ανσάμπλ Νεανίδων, 1ο πρόγραμμα (5 μπάλες)
18:55 – 19:05:  Ανσάμπλ Γυναικών, 1ο πρόγραμμα (5 μπάλες)
19:15 – 21:10:  Ατομικό Γυναικών, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

09:30 – 11:55:  Non FIG – Ατομικό Κορασίδων, 2ο σκέλος (μπάλα, κορύνες)
12:05 – 14:15:  Non FIG – Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
14:15 – 15:30:  Απονομές Επάθλων αγώνα Non FIG
15:30 – 18:00:  Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
18:20 – 18:30:  Ανσάμπλ Νεανίδων, 2ο πρόγραμμα (5 κορδέλες)
18:30 – 18:40:  Ανσάμπλ Γυναικών, 2ο πρόγραμμα (3 στεφάνια / 4 κορύνες)
18:50 – 19:20:  Απονομές Επάθλων Σύνθετου Ατομικού Νεανίδων
19:20 – 21:25:  Ατομικό Γυναικών, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

14:30 – 14:35:  Ανσάμπλ Νεανίδων: Τελικός στις 5 μπάλες
14:35 – 14:40:  Ανσάμπλ Γυναικών: Τελικός στις 5 μπάλες
15:00 – 16:15:  Ατομικό Νεανίδων: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)
16:30 – 16:35:  Ανσάμπλ Νεανίδων: Τελικός στις 5 κορδέλες
16:35 – 16:40:  Ανσάμπλ Γυναικών: Τελικός στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες
17:00 – 18:15:  Ατομικό Γυναικών: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)
18:30 – 19:30:  Απονομές Επάθλων
19:30 – 19:45:  Τελετή Λήξης

Social Media

 Facebook

 Twitter

 Youtube

 Instagram

Web Stories

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Μια ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας αθλητών, ομοσπονδιών και εραστών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree