Η διακήρυξη της ομάδας υποψηφίων, που είναι στο πλευρό του Κώστα Παπαγεωργίου

Ημερομηνία:  03 Μαρτίου 2021 Συγγραφέας: 
Κατηγορία:  Πινγκ Πονγκ
Η διακήρυξη της ομάδας υποψηφίων, που είναι στο πλευρό του Κώστα Παπαγεωργίου

Με μακροσκελή ανακοίνωση κάνουν γνωστή σήμερα την υποψηφιότητά τους για τις εκλογές στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, στα τέλη Μαρτίου, 16 ακόμη άτομα, τα οποία πλαισιώνουν τον υποψήφιο πρόεδρο Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.

Με τον τίτλο «Έχουμε ένα όνειρο» η ομάδα υποψηφίων υπογραμμίζει κοινούς στόχους, ανησυχίες και αντιλήψεις, αναφέρεται επιγραμματικά στο τι έγινε από τη διοίκηση της ομοσπονδίας εδώ και τέσσερις δεκαετίες και τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα και μέσα στις γενικά πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαιτέρως σημαντικό ότι μαζί με έμπειρα διοικητικά στελέχη, όπως και ορισμένα νέα πρόσωπα, θα είναι συνοδοιπόροι στην καινούργια προσπάθεια κι άλλοι, πλην του Παπαγεωργίου, σπουδαίοι πρωταθλητές του σήμερα και του χτες! Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που θα είναι υποψήφιος για εκπρόσωπος των αθλητών στη διοίκηση κι ακόμη για μέλη του Δ.Σ. ο Γιάννης Κορδούτης, η Μαρία Μοίρου και η Χρυσούλα Τουρσουνίδου, Στην κίνηση προσφέρει απόλυτα τη στήριξή του ο επί 12,5 χρόνια πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρώην γενικός γραμματέας της Μανώλης Κολυμπάδης κι αυτό έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Ο απερχόμενος πρόεδρος αποφάσισε να μην βάλει υποψηφιότητα για τις θέσεις των μελών και με αυτόν τον τρόπο στέλνει το μήνυμα ότι η νέα διοίκηση πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, με το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της αποφάσεις.

Η ομάδα υποψηφίων ζητάει τη συστράτευση όλων των φίλων του αθλήματος και η πρότασή της είναι «μία διοίκηση χωρίς εξαρτήσεις, μία διοίκηση με εργάτες, με κοινό γνώρισμα την αγάπη και τη βαθιά γνώση του αθλήματος,  με μια μοναδική μύχια σκέψη να κρατήσει πολύ ψηλά τη σημαία του αθλήματος και να κατακτήσει νέες απάτητες κορυφές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση, στο τέλος της οποίας αναφέρονται τα ονόματα των συνολικά 17 υποψηφίων της: 

Έχουμε ένα όνειρο* 

Η μεταπολεμική Ελλάδα, φτωχή, κουρελιασμένη, πολιτικά ασταθής, τεχνολογικά πρωτόγονη, διχασμένη και κατάκοπη, βήμα – βήμα, με λάθη και πάθη , δεκαετία την δεκαετία κατάφερε να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη, να καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή πλευρά του χάρτη, να εκσυγχρονιστεί, να ανεβάσει το μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο  του συνόλου με αποτέλεσμα οι Έλληνες   να απολαμβάνουν «πολυτέλειες», όπως ο αθλητισμός και ο διακεκριμένος πρωταθλητισμός.  

Χέρι – χέρι με την ευρύτερη κοινωνία, το άθλημά μας , από  το «απαγορευμένο, με αστυνομική διάταξη, τυχερό «παίγνιο», με μεγάλη προσπάθεια, με σκληρή δουλειά, με αναμφισβήτητη αγάπη, μετεξελίχθηκε σε άθλημα.  Με αλματώδη πρόοδο, κατέκτησε τεχνική και επιστημονική εξειδίκευση, αθλητική – ολυμπιακή κουλτούρα, διεθνείς διακρίσεις, περήφανες νίκες, δύσκολες ήττες.  

Στην πρόσφατη βαρύτατη οικονομική κρίση, η επιτραπέζια αντισφαίριση όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά με θυσίες και στερήσεις, αγωνιστικά άνθισε. 

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος που η ανθρωπότητα βιώνει έναν αόρατο, σκληρό και άκρως αιματηρό πόλεμο. Διανύουμε  μια  περίοδο αναπάντεχα σκοτεινή, αβέβαιη, παράξενη και πρωτόγνωρη. Την εποχή του κορονοϊού. 

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, οι άνθρωποι του αθλήματος, στριφογυρίζουμε  σε ένα λαβύρινθο, σε ένα ναρκοπέδιο,  αναζητώντας  την έξοδο, την επιβίωση, την επαναφορά σε μια απλή κανονικότητα.  

Ειδικότερα τα διοικητικά στελέχη, οι εκπρόσωποι των σωματείων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., οι προπονητές,  οι αθλητές, οι διαιτητές απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουμε αφιερώσει εκατοντάδες ώρες από την ζωή μας για την επιτραπέζια αντισφαίριση, οφείλουμε αυτήν την τόσο κρίσιμη χρονικά στιγμή, ενόψει της λήξης της θητείας της διοίκησης, εν μέσω πανδημίας, να απευθυνθούμε  

- στις διοικήσεις των δεκάδων ενεργών  σωματείων – μελών μας 

-  στους προπονητές μας 

- στους διαιτητές μας  

- στους γονείς και τους κηδεμόνες των χιλιάδων αθλητών και αθλητριών,                  

 - αλλά κυρίως στους πρωταγωνιστές, στους κυρίαρχους του αθλήματός μας στις αθλήτριες και τους αθλητές μας  

«Να σπάσουμε τη σιωπή», να τους ενημερώσουμε και να τους καταστήσουμε κοινωνούς και συμμέτοχους στις αγωνίες και τα οράματα μας που έχουν να κάνουν με την παραπέρα πορεία του αθλήματος. 

Η παρούσα διοίκηση ολοκλήρωσε τη θητεία της. Η σωστή ή λάθος διαχείριση και οι επιλογές της, θα κριθούν από την ιστορία. Ωστόσο μετά από τέσσερεις δεκαετίες σταθερής διοίκησης, με  το άγνωστο «τέρας»  που ένα χρόνο τώρα βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός ακόμη πιο ανησυχητικό, μας οδηγούν, να ανατρέξουμε και εμείς στην  ιστορία, με μοναδικό στόχο τη διδαχή ώστε να καταφέρουμε να δομήσουμε σύγχρονα στηρίγματα για το μέλλον του αθλήματος. 

Η Ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση  μέχρι το 1981 ζούσε  στην εποχή του Μεσαίωνα μια εποχή πέτρινων χρόνων. Τότε μεταπήδησε στην Αναγέννηση. Το 1981 σηματοδότησε την απαρχή μιας συνεπούς σειράς σταθερών, αθλητικών, επιστημονικών σύγχρονων επεμβάσεων και εξελίξεων,  μέχρι που φτάσαμε στο  2021, στις μέρες μας. Τι συνέβη σ’ αυτά τα 

«40 χρόνια διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.»  

  • Το άθλημα έφυγε από τα στενά του Πειραιά και έφτασε από την Χίο ως τα Γιάννενα και από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη.  
  • Χιλιάδες νέοι και νέες βρήκαν τόπο και τρόπο να στηρίξουν την ζωή τους μέσα από τα ιδανικά του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. 
  • Διοργανώθηκαν δεκάδες σχολικά πρωταθλήματα για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων αναπτύσσοντας τη δημοτικότητα του αθλήματος στις παιδικές ηλικίες και ελκύοντας τους πρωταθλητές του μέλλοντος. 
  • Ταυτόχρονα η είσοδος του αθλήματος στο πρόγραμμα των αθλημάτων που καλλιεργούνται στην Μέση Εκπαίδευση έδωσε τα απαιτούμενα κίνητρα στους μαθητές – αθλητές και τις μαθήτριες – αθλήτριες να ασχοληθούν σοβαρά και συστηματικά με το άθλημα μας.  
  • Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες φοίτησαν στα ΤΕΦΑΑ και είναι σήμερα Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.  Άλλοι έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στο άθλημα κι άλλοι διοργανώνουν τους μεγάλους αγώνες της ITTF. Δεκάδες σπούδασαν άλλες επιστήμες παραμένοντας εραστές και πρεσβευτές του αθλήματος.  
  • Τα πανελλήνια πρωταθλήματα, οι εθνικές κατηγορίες  και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα αναπτύχθηκαν, καταξιώθηκαν οργανωτικά και συστημικά. 
  • Εκατοντάδες ανοικτά πρωταθλήματα διοργανώθηκαν σε μεγάλες και μικρές πόλεις, μικρά χωριά και γυμναστήρια της περιφέρειας ανοίγοντας τα σύνορα του αθλήματος προσέφεραν χιλιάδες αγώνες στους αθλητές και τις αθλήτριες με ορατό αποτέλεσμα την εκπληκτική αναβάθμιση  στην αγωνιστική ποιότητα του αθλήματος.   
  • Τα κλιμάκια εθνικών ομάδων και επίλεκτων αθλητών στο κέντρο και στην περιφέρεια προσέφεραν τον χώρο και την τεχνογνωσία για τους αθλητές και τις αθλήτριες που αναζητούσαν τον υψηλό πρωταθλητισμό.  
  • Οι εθνικές ομάδες, μικρών και μεγάλων ηλικιών, απέκτησαν ιδιαίτερο προφίλ. Πρώτα ήρθαν τα μετάλλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρησιμοποιήθηκαν όσα επιστημονικά μέσα ήταν διαθέσιμα, όπως για παράδειγμα το εργομετρικό. Η παντελώς άγνωστη Ελληνική Εθνική Ομάδα κατέκτησε  περήφανα την 6η αλλά και την 9η θέση στο κόσμο, την 2η θέση στην Ευρώπη και κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια  στην κατηγορία των νέων και των νέων ανδρών.   
  • Οι  Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αναγνωρίστηκαν στην Ευρώπη και στον κόσμο και λειτούργησαν σαν πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Συμβαίνει, εκεί στα ξένα πολλοί αθλητές μας να είναι «stars» κι εδώ να μην τους ξέρει ο θυρωρός τους 
  • Διεξήχθησαν βαλκανικά πρωταθλήματα, μεσογειακά,  πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών κατηγοριών,  προ-ολυμπιακό πρωτάθλημα, διεθνές pro - tour της ITTF και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας όπου η διοργάνωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έλαβε τα εύσημα από την Οργανωτική Επιτροπή.   

    Η εποχή του Διαφωτισμού 

    Σε μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας νέος ολυμπιακός κύκλος ανοίγει  μετά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο . Η νέα διοίκηση θα αναλάβει να διαχειριστεί, μεταξύ όλων των άλλων, την Ολυμπιάδα που έρχεται. Ξεκινά μια νέα εποχή που οφείλουμε να την στρέψουμε στην αειφόρο ανάπτυξη του αθλήματος μας.  

    Από την 1η στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση 

    Ο ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο είναι πλέον άγριος, τα  παγκόσμια δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα ενώ οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, κυρίως στην Ευρώπη βρίσκονται σε αναβρασμό με όλες αυτές τις αλλαγές που συντελούνται πολύ γρήγορα έως και βίαια. Το κέντρο βάρους του αθλήματος μετακινείται. 

    Η αυριανή δική μας διοίκηση, πρέπει, για να πετύχει, να έχει ορμή, διάθεση, εμπειρία, γνώση, μόρφωση και ακλόνητη θέληση να οδηγήσει σταθερά το άθλημα σε παραπέρα βήματα εξέλιξης.                     

    - Να διατηρήσει τα κεκτημένα και να εμπλουτισθεί ως ένα ζωντανό δυναμικό κύτταρο της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.  

    - Να είναι σύγχρονη και ταυτισμένη με το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.  

    - Με στόχο την ανάπτυξη να δρομολογήσει καινοτομίες και πιλοτικές δράσεις  

    -  Να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία για να στηρίξει τον εκσυγχρονισμό.  

    - Η αντικειμενικότητα και η αξιοκρατία να συνεχίσουν ως απαράβατα κυρίαρχα δόγματα σε όλα τα επίπεδα του πρωταθλητισμού.  

    - Η περιφέρεια και το κέντρο να αποτελέσουν ένα απόλυτα ομοιογενές σώμα. 

    - Η συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων να είναι ο κανόνας και το εγώ να υποχωρεί έναντι του εμείς. Το κάθε ορθολογικό άτομο, συναινώντας οικειοθελώς, να εγκαταλείψει μέρος της φυσικής του ελευθερίας για να αποκτήσει και να απολαύσει τα οφέλη του  αθλήματός μας. 

     Όλοι εμείς που αγαπάμε και πονάμε αυτό το άθλημα θα στηρίξουμε μια διοίκηση μοντέρνα, ευέλικτη, με προβληματισμό και φαντασία που  
  •  θα προσδιορίζει τους στόχους, 
  • δεν θα αποφεύγει την αξιολόγηση, 
  • θα διορθώνει χωρίς εμμονές και πείσματα τα λάθη,  
  • θα ξέρει να ζητάει συγγνώμη 
  • θα επιμένει στα ωφέλιμα, 
  • θα έχει μεγαλοψυχία, και, τέλος 
  • θα λέει «ευχαριστώ» όταν πρέπει. 

    Το παρελθόν διδάσκει αλλά το σημαντικό είναι το μέλλον. Είναι βέβαιο ότι θα χρειασθούν νέοι αγώνες για να κατακτηθούν νέες νίκες, γεγονός που θα επιτευχθεί μόνο με ενωμένες τις δυνάμεις μας. 

    Ανερυθρίαστα πρεσβεύουμε ότι δικαιούμαστε να δηλώσουμε άποψη για τα τεκταινόμενα στον χώρο του αθλητισμού και κυρίως  του αθλήματος μας γιατί μας διαφεντεύει η αγάπη μας για αυτό. 

    Πιστεύουμε ότι το άθλημα χρειάζεται σ’ αυτήν την τόσο κρίσιμη, χρονικά συγκυρία,  τη συστράτευση όλων αυτών που  μπορούν να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην προσπάθειά να το κρατήσουμε «όρθιο» μαζί με όλα τα άλλα αθλήματα που προσέφεραν και προσφέρουν, χαρά, περηφάνια και ελπίδα στην χώρα μας. 

    Η Δάδα αλλάζει χέρια 

    Μια νέα  σπουδαία προσωπικότητα του αθλήματος μας, ο Κώστας Παπαγεωργίου δέχθηκε να βγει στον «ντάκο» και να μας χαρίσει νέες νίκες από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.  Ο δικός μας «Πάπα».  Αθλητής παγκοσμίου επιπέδου,  επιστήμονας, οικογενειάρχης και επιχειρηματίας.  Ο Αρχηγός της καρδιάς μας, ο αθλητής που γύριζε τους αγώνες από την ήττα στη νίκη.  Πλαισιωμένος από   καταξιωμένους  προπονητές που κουβαλούν κι αυτοί μια άρτια ακαδημαϊκή και επιστημονική εμπειρία, διοικητικούς,  συμπεριλαμβανομένων  πέντε συνυποψήφιων Κυριών για το ΔΣ, εκ των οποίων η μία δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και τέλος ο Παναγιώτης Γκιώνης που  θα είναι το 12ο μέλος εκ των ενεργών αθλητών. Ο αθλητής που μας προσφέρει συνεχώς, σταθερά και αμείωτα περηφάνια και συγκινήσεις. Ο δικός μας Παναγιώτης,  ο  σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες  του 2019, αυτός  που μπήκε πρώτος στο Στάδιο του Μινσκ και μας συγκλόνισε. Ο Παναγιώτης μας, που παραμένουμε δίπλα του στις νέες μάχες του για την 5η πρόκριση και συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.  

    Αυτή είναι η πρότασή μας. Μια νέα διοίκηση χωρίς εξαρτήσεις. Εθελοντές, χρόνια εργάτες, με κοινό γνώρισμα την αγάπη και την βαθιά γνώση του αθλήματος, με μια μοναδική μύχια  σκέψη, να συνεχίσουμε η σημαία  του αθλήματος μας να ανεμίζει ψηλά, πολύ ψηλά και να κατακτήσει νέες απάτητες κορυφές. 

    Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο 

    Βρεττάκος Γιώργος 

    Γεωργίου Βλάσης 

    Ερηνάκη Βασιλική 

    Κιούφη Ξανθή 

    Κορδούτης Γιάννης 

    Λυγούρας Γιώργος 

    Μάκρας Κωνσταντίνος 

    Μοίρου Μαρία 

    Παπαγεωργίου Κώστας 

    Παπασάβογλου Σωκράτης 

    Πάντζιος Γιάννης 

    Στάθη Πολυξένη 

    Τέρπος Ευάγγελος 

    Τζόβολος Παναγιώτης 

    Τουρσουνίδου Χρυσούλα 

    Φιλιππακόπουλος Νίκος 

    Παναγιώτης Γκιώνης εκ των αθλητών 

                                                                                                            

    * Μάρτιν Λούθερ Κινγκ- I have a dream 

Social Media

 Facebook

 Twitter

 Youtube

 Instagram

Web Stories

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Μια ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας αθλητών, ομοσπονδιών και εραστών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree